El midó és la forma mitjançant la qual els cereals emmagatzemen energia. Es considera normalment com un element de farciment, durant la formació de la massa, encara que com veurem en breu exerceix funcions
molt importants en les diferents
fases de preparació d'una pizza.
Composició El midó està compost fonamentalment per glucosa. La glucosa és un hidrat de carboni simple
(sucre), un monosacàrid.
Un hidrat de carboni està compost per carboni, hidrogen i oxigen. Un monosacàrid és un compost format per una sola molècula. El midó és un polisacàrid format per una multitud de molècules de glucosa, enllaçades. Les diferents molècules de glucosa formen unes cadenes que s'anomenen polímetres. Un polímer és una macromolècula formada per la unió de molècules més petites anomenades monòmers. Aquestes poden ser lineals o ramificades. La amilosa és un polímer de cadena lineal. Es presenta en forma cristal · lina, a causa del gran nombre d'enllaços per ponts hidrogen que hi ha entre els grups hidroxils. Constitueix el 30% del midó total. L'amilopectina és un polímer ramificat. Constitueix el 70% del midó total.
Aquesta és una primera part, segueixen mes.
Redactat i escrit per Climent Besa Bellart-cap tècnic moliner.
Alpicat-13 maig 2013. -
Un hidrat de carboni està compost per carboni, hidrogen i oxigen. Un monosacàrid és un compost format per una sola molècula. El midó és un polisacàrid format per una multitud de molècules de glucosa, enllaçades. Les diferents molècules de glucosa formen unes cadenes que s'anomenen polímetres. Un polímer és una macromolècula formada per la unió de molècules més petites anomenades monòmers. Aquestes poden ser lineals o ramificades. La amilosa és un polímer de cadena lineal. Es presenta en forma cristal · lina, a causa del gran nombre d'enllaços per ponts hidrogen que hi ha entre els grups hidroxils. Constitueix el 30% del midó total. L'amilopectina és un polímer ramificat. Constitueix el 70% del midó total.
Aquesta és una primera part, segueixen mes.
Redactat i escrit per Climent Besa Bellart-cap tècnic moliner.
Alpicat-13 maig 2013. -
Aquest treball, ho estic traient velles notes que tinc en el meu arxiu que tinc de tants anys dedicat a la meva professió professional de moliner.
ResponderEliminarTO BE THE 1ST PART IS INTERESTING FACT?
ResponderEliminarThe formation of people with a lot of responsibility is essential in a flour mill.
ResponderEliminar