jueves, 1 de agosto de 2013

Les experiències dins d'una fabrica de farines


Les experiències dins d'una fabrica de farines 



relatades per un tècnic moliner de molts anys de experiencia professional, amb els processos actuals en fabriques de farines.


Els problemes més comuns en una fabrica de farines són diversos però només vaig a dedicar-me als principals, com pot ser els atranques dels neumàtics, els atranques dels molins i l'ompliment de les ciclonetas.


Primer els neumàtics se solen aturar per dues versions, la de per excés de producte, perquè la cicloneta o la resclosa d'aquesta cicloneta és plena i per haver-se omplert el plansifter.

Per d'es ocupar aquest neumatic s'aturara el sistema de molineda de la fàbrica, i es passés a desatarcar dit neumatic obrint per la part inferior la pipeta del mateix i després mirant la part superios la resclosa i cicloneta estiguin buides.



El segon d'un molí s'ompli per la part de baix, pot ser per culpa del pneumatic que s'hagi aturat o també per culpa d'un excés de càrrega de la seva alimentació del molí, per tant cal controlar sempre el màxim i el mínim d'aqueste-ta alimentació perquè això no passi.

I la tercera com es poden omplir les ciclonetas, doncs bé pot ser que aquest plansifter no traqui la mercaderia que li va, per algun problema de dins del plansifter, perquè agafa una mica d'aire de les rescloses o per excés de mercaderia que li puja de dit pneumatic.

  

Les condicions del blat en la mòlta són primordials per al bon funcionament. El seu estat de condicionament, el seu repòs i la seva neteja del mateix són bases suficients per fer una bona mòlta.


Redactat i escrit per Climent Besa Bellart.

Sa Pobla-30 de juliol del 2013 -

 






4 comentarios:

  1. Hola, he trobat el teu blog i llegint he vist que vas treballar per al grup Regany i a la farinera de Balaguer. Seria possible que em passessis el teu contacte per intercanviar informació (No l'he sabut trobar en el blog). estic recollint informació de com era la fàbrica, com funcionava, etc. Gràcies


    ResponderEliminar